" دهلی نو " پایتخت هند و ترکیبی از بافت قدیم و جدید شهری بوده و مرکز فرهنگ ها و مذاهب متنوع و عجیب است و به خاطر معماری و شهرسازی به سبک بریتانیایی اش توانسته توجه همگان را به خودش جذب کند و به شهرت جهانی برسد ؛ دهلی نو درست در منطقه ای شهری درون کلان شهر دهلی قرار گرفته و اینکه دهلی با قدمتی بیش در 5000 سال به همراه دمشق و بنارس از قدیمی ترین شهرهای جهان به حساب آمده و آمیخته ای از مذاهب و قوم ها و فرهنگ های متنوع را در خود جای داده است که در یک جا به خوبی کنار هم قرار گرفته اند و جامعه ای سنتی و مدرن را در معرض دید همگان گذاشته است و نیز شهر دهلی دارای اماکن تاریخی و توریستی بسیاری است که از جمله این آثار می توان به : قلعه سرخ، مسجد جامع دهلی، آرامگاه همایون، درگاه نظام الدین، بنای یادبود گاندی، دروازه هند، موزه های ملی، مکان های مقدس اسلامی (مسجد جامع، مناره کوتاه...)، معابد هندی، معبد لاکسی، معبد آکشاردام، پارک های سبز و قلعه ها و مکان های تاریخی و بازارهای محلی و ... اشاره نمود که همگی از پرطرفدارترین جاذبه های گردشگری و دیدنی دهلی نو هستند.
احتمالا شناخته شده ترین عمارتی که در هندوستان شنیده اید " تاج محل " است، همچنین تاج محل مشهورترین نشانه در جهان برای نشان دادن قدرت عشق می باشد که در اصل به یاد " ممتاز محل " همسر محبوب " شاه جهان " نامگذاری گردیده، در ضمن توجه داشته باشید که ساخت این آرامگاه زیبا به خاطر مرگ او در سال 1631 میلادی آغاز گردید و توسط 20000 کارگر بنا نهاده شد و نکته مهمش اینجاست که مراحل ساخت آن 22 سال به طول انجامید ، این محل دربردارنده بسیاری از عناصر طراحی اسلامی شامل طاق ها، مناره ها، گنبد پیازی شکل و خوشنویسی مشکی در داخل محوطه ورودی بوده که شما را محصور خود می کند، تاج محل به طور عمده از مرمر سفید که با طرح های درونی گلدار ظریف، سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی مانند یشم، لاجوردکاشی، الماس و صدف مروارید تزیین شده و به نوعی اعجاب انگیز شما را مبهوت خود می کند و بهترین زمان برای بازدید، سپیده دم یا زمانیست که هوا تاریک و روشن است، هنگامی که شرایط جوی با تغییر تابندگی به سمت روشنایی پیش می رود چرا که نمایی فوق العاده زیبا پیش روی شما قرار می دهد.
کاخ دریاچه به عنوان یک جاذبه گردشگری فوق العاده جذاب و خاص در اودایپور هندوستان قرار دارد و اینکه در دریاچه پیچولا در اصل به عنوان یک کاخ تابستانی سلطنتی در قرن 18 میلادی ساخته شده است و امروزه روز یک به یک هتل لوکس 5 ستاره ، تحت عنوان " هتل ها استراحت گاه و قصرهای تاج " زبانزد تمام توریست ها و مسافران شده است و در ضمن هتل کاخ دریاچه در حمل و نقل میهمانان خود به هتل از اسکله در کاخ شهر در ساحل شرق دریاچه پیچولا عمل یک قایق را انجام می دهد که این از جذابیت های اقامت در آن است و در آخر این کاخ در سال 1983 زمانی به شهرت باورنکردنی رسید که در فیلم " اختاپوس جیمز باند " به عنوان خانه شخصیت اول آن مورد استفاده قرار گرفت.
گزینه منحصر به فرد دیدنی دیگر در هند یک ساختمان 5 طبقه جالب و زیبا از سنگ ماسه قرمز رنگ در قلب جیپور است و نیز این مکان یکی از دیدنی های هند و جاذبه های توریستی شهر جیپور بوده که در اصل یک هدف منحصر به فرد بوده و به نوعی این بنا به عنوان " کاخ باد " هم شناخته می شود، این بنا درست مکانی بوده که زنان سلطنتی این امکان را داشتند که از آن بدون آنکه خود دیده شوند، فعالیت های خیابانی را در بیرون از کاخ مشاهده کنند و با این توصیفات عجیب نیست که این کاخ هرم شکل دارای 953 پنجره باشد که هر کدام دارای یک طراحی پیچیده و شگفت انگیزی بوده و در آخر هوا محل دقیقا در سال 1799 میلادی ساخته شده است و نمونه ای بی نظیر و عالی از معماری راج پاتونا شناخته می شود.
تاسیس معبد زیبای آمریتسار ( Amritsar ) به سال 1577 میلادی باز می گردد و در اصل قطب مهمی در تاریخ و فرهنگ هندوستان می باشد و نیز جاذبه اصلی آن " هرمندیر صاحیب " است که در سال 1604 بازگشایی شده است و غالبا به خاطر تزیینات زیبای طلایی رنگش با نام معبد طلایی هم خوانده می شود و در ضمن یکی از مقدس ترین زیارتگاه های " سیک " می باشد و اینکه این معبد به صورت ترکیبی از سبک های هندو و اسلامی بنا شده و بخش مرمرین پایینی آن از جلوه هایی با تزیینات داخلی گلدار و اشکال حیوانات تزیین شده است، لازم به ذکر است که گنبد بزرگ طلایی یک گل نیلوفر آبی را به نمایش گذاشته شده که نمادی از پاکی در بین سیک ها بشمار می رود و نیز علاوه بر طراحی با شکوه این معبد، شما علاقه مندان به طور باور نکردنی با حس و حال معنوی آن تحت تاثیر عمیقی قرار میگیرید.
مرداب های زیبای کرالا در اصل زنجیره ای از مرداب و دریاچه هایی چشمنواز است که در ایالت کرالا و به موازات دریای عرب قرار گرفته اند و جالبه بدونید که مرداب های کرالا خانه بسیاری از گونه های خاص آبزیان از جمله خرچنگ، قورباغه، پرندگان آبی و حیواناتی مانند سمور دریایی و لاک پشت است و امروزه تفریحاتی نظیر قایق سواری، با استفاده از " کِتووالام " که قایقی سنتی که از برنج ساخته می شود که امروزه تبدیل به هتل های معلق شده، بعلاوه امواج آب های آرام پرطرفدارترین فعالیت گردشگری و جذاب در این مرداب ها محسوب می شود.
در یک جمله " واراناسی " تجسم تمام زیبایی های هند است و نیز یکی از رنگارنگ ترین و دوست داشتنی ترین مکان های روی زمین که هر گوشه کنار آن، برای شما یک سورپرایز واقعی دارد و نیز واراناسی که به آن بنارس (Benares ) هم می گویند یکی از قدیمی ترین شهرهای قابل سکونت دنیا هم شامل می شود و در میان هندوها هم یکی از مقدس ترین مکان ها جایگاه ویژه ای دارد و در توصیف این شهر اعجاب انگیز می توان گفت که بنارس، قدیمی تر از تاریخ، قدیمی تر از سنت و حتی از افسانه ها هم قدیمی تر می باشد ؛ در ضمن این شهر بنا برافسانه ها 5000 سال قبل به وسیله شیوا الهه هندوها ساخته شده است و اگر چه برخی محققان و اهالی فن این روزها بر این عقیده اند که تاریخ سکونت و آغاز زندگی در این منطقه به سال های بسیار دور برمی گردد و در آخر بنارس از شهرهای مهم تاریخی، فرهنگی و تجاری هند و از مراکز قدیمی و مهم شیعیان می باشد چرا که شاعران و ادبای فارسی زبانان بسیاری در زمان اکبرشاه، جهانگیرشاه در آنجا زندگی میکردند.
غارهای آژانتا هم یکی دیگر از آثار تاریخی کشور هند بوده که در اصل نوعی هنر حجاری شده درون سنگ و مربوط به قرن دوم قبل از میلاد می باشد که در حدود سال 650 قبل از میلاد رها شده و تا سال 1819 میلادی به کل فراموش شدند تا اینکه گروهی از شکارچیان انگلیسی به آنها برخوردند و به دنبال آن انزوای این غارها زمینه ساز چنان شرایط محافظت شده ای گردید که برخی از نقاشی های زیبای درون این غارها تا به امروز به خوبی بر جا مانده اند و نیز نقاشی های دیواری محافظت شده در این مکان به نوعی نمایش دهنده همه چیز از میدان جنگ تا کشتی، خیابان های شهر و جنگل های پر از حیوانات جذاب تا کوههای پوشیده از برف بوده که زیبایی شان شما را محصور خود می کند.
پارک ملی کانها به جرات یکی از زیباترین مناطق محیط زیست در آسیا را در معرض دید همگان قرار داده است و قابل توجه شما علاقه مندان یکی از بهترین مکان ها برای دیدن ببر در هندوستان را شامل می شود و در ادامه جنگل های باشکوه و زیبای بامبو، دشت های پر از چمن و دره های کانها همگی الهام بخش رودیارد کیپلینگ در نگارش اولین رمانش " کتاب جنگل " بوده است و توانسته با تمام زیبایی های شگفت انگیزش اینجا را تبدیل به یکی از برترین جاذبه های هند نماید.
" جزیره زیبای هولاک " بزرگترین جزیره در آرامگاه ریچی واقع در مجموعه جزایر اندامان، است که کلی شگفتی را به خوبی در معرض دید همگان قرار داده است و درسته که این جزیره به اندازه جزایر دیگر آسیا چندان شلوغ نیست، اما تعداد بازدید کنندگان و توریست های علاقه مند جزیره هولاک با توجه به سواحل بزرگ، فضای دلنشین، امکانات تفریحی دریایی مثل غواصی و... هر ساله در حال افزایش بوده و بهترین زمان برای بازدید از این جزیره از اواسط دی تا اواسط ماه اردیبهشت شروع می شود، زمانی که آب و هوا آفتابی و ددلپذیر است و دریا آرام تر و کم مواج تر می باشد و شما را غرق در آرامش می کند و در کل " ساحل ردهاناگار " در این جزیره یکی از بهترین سواحل آسیا و بهترین دیدنی های هند بشمار می رود.
منبع: گردشگری هند
دانلود آهنگ زیبای مرتضی پاشایی به نام جاده یک طرفه
موزیک شنیدنی و زیبای "مرتضی پاشایی جاده یک طرفه" با صدای مرتضی پاشایی با کیفیت اصلی 320، تکست آهنگ و پخش آنلاین موزیک
مرتضی پاشایی (زادهٔ ۲۰ مرداد ۱۳۶۳ – درگذشتهٔ ۲۳ آبان ۱۳۹۳) خواننده، آهنگساز، نوازنده و تنظیم کننده، موسیقی پاپ ایرانی بود.
مرتضی پاشایی در سال ۱۳۸۹ با قرار دادن ترانههایش در فضای مجازی به شهرت رسید. او نخستین آلبوم خود به نام «یکی هست» را در سال ۱۳۹۱ بهصورت رسمی منتشر کرد. «اسمش عشقه» و «گل بیتا» دو آلبوم دیگرِ او هستند که تا پیش از درگذشتش بهصورت رسمی منتشر نشده بودند و در نهایت آلبوم «اسمش عشقه» در تابستان ۱۳۹۴ منتشر شد.[۱]
او دانشجوی رشتهٔ گرافیک بوده و از کودکی به موسیقی علاقه داشته است. موسیقی را از سیزده سالگی[۲] با نواختن گیتار آغاز کرد و سپس به یادگیری پیانو پرداخت.[۳]
مرتضی پاشایی از سال ۱۳۸۹ با انتشار اینترنتیِ قطعات خود شروع به کار کرد. او با قطعهٔ «یکی هست» به شهرت رسید. صدای خاص و احساسی بودن ترانههایش او را از سایر خوانندهها متمایز میکرد. ترانهسرای بیشتر آهنگهایش مهرزاد امیرخانی بود، که البته رابطه صمیمی با یکدیگر داشتهاند. مرتضی پاشایی در پاییز سال ۱۳۹۱ با انتشار آلبوم یکی هست به جمع خوانندگان دارای آلبوم پاپ ایران پیوست.
ترانهٔ «یکی هست» از کارهای شاخص پاشایی دانسته میشود. وی ترانه جاده یک طرفه را در سال ۱۳۹۲ منتشر کرد که با استقبال زیادی همراه بود.[۴] پاشایی ترانهٔ «عصر پاییزی» را برای مجموعهٔ تلویزیونی به همان نام ساخته بود که مسئولان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به آن اجازهٔ پخش ندادند. پاشایی نیز «عصر پاییزی» را در اینترنت منتشر کرد که به یکی از محبوبترین ترانههای او تبدیل شد.[۵] او همچنین ترانهٔ «نگران منی» را به عنوان تیتراژ برنامهٔ تلویزیونیِ ماه عسل سال ۱۳۹۳ اجرا کرده بود و ترانه «مثل شیشه» و «تو راست میگی» را برای فیلم مثل شیشه خواند.[۶]
آهنگ جاده یک طرفه یکی از معروف ترین آهنگ های زنده یاد مرتضی پاشایی است.
Download New Music Morteza Pashaei | Jadeh Yek tarafe
باز دوباره با نگاهت این دل من زیرو رو شد باز سر کلاس قلبم
درس عاشقی شروع شد دل دوباره زیرو رو شد
با تموم سادگی تو حرفتو داری میگی تو میگی عاشقت میمونم
میگم عشق آخری تو حرفتو داری میگی تو
میدونی حالم این روزا بدتر از همست آخه هرکی رسید دل ساده ی من رو شکست
قول بده که تو از پیشم نری واسه من دیگه عاشقی جاده ی یک طرفستمیمیرم بری آخرین دفعست
پرواز تو قفس شدم بی نفس شدم دیگه تنها شدم توی دنیا بدون خودم
راستشو بگو این یه بازیه نکنه همه حرفای تو مثه حرف همه
صحنه سازیه این یه بازیه
بی هوا نوازشم کن اشک و غصه هامو کم کن با نگاه بی قرارت باز دوباره عاشقم کن
اشک و غصه هامو کم کن
قلب من بهونه داره حرف عاشقونه داره راه دیگه ای نداره غیر از اینکه باز دوباره
سر رو شونه هات بزاره
میدونی حالم این روزا بدتر از همست آخه هرکی رسید دل ساده ی من رو شکست
قول بده که تو از پیشم نری واسه من دیگه عاشقی جاده ی یک طرفست
میمیرم بری آخرین دفعست
پرواز تو قفس شدم بی نفس شدم دیگه تنها شدم توی دنیا بدون خودم
راستشو بگو این یه بازیه
نکنه همه حرفای تو مثه حرف همه
صحنه سازیه این یه بازیه
جملات ناب و احساسی برای روز زن
ﻣﯽ ﺗﺮﺳﻢ ﺁﻧﻘﺪﺭ ﺩﻭﺳﺘﺖ ﺑﺪﺍﺭﻡ
ﮐﻪ ﺧﺪﺍ ﻫﻢ شک ﮐﻨﺪ
ﮐﻪ ﺁﻏﺎﺯِ ﻋﺸﻖ ﺍﺯ ﺁﺩﻡ ﻭ ﺣﻮﺍ ﺑﻮﺩﻩ ﯾﺎ ﺍﺯ ﻣﺎ !
“روز زن مبارک”جملات مخصوص خانم عزیزم
ای زن ، ای الطاف دستِ حضرتِ پروردگار / ای تو بهتر از همه هستی ، به صد ره آشکار
خنده ات چون روشنایِ صبحِ هستی ، پر ضیا / خنده ات چون دامنِ عرش خدا ، مهدِ صفا
روزت مبارکجمله های ناب برای روز زن
روزی که تو همسرم شدی
شادترین روز زندگیم بود
دوستت دارم آرام جانم
روزت مبارک همسر نازنینمجملات ویژه روز زن
پنجره را باز میکنم ، طلوع را میبینم و غروب را فراموش میکنم . . .
از اینکه در قلبم هستی و عشق منی افتخار میکنم . . .
روزت مبارکمتن تبریک برای روز زن
در لبخند تو چیزی ست که با من سخن می گوید
چیزی در صدای تو که برای من آواز می خواند
چیزی درون چشمانت که به من می گوید
برای من عزیزترین هستی
روز زن مبارکمتن تبریک روز همسرم
آسمان آبی چشمان تو مال من است / تا زنم پر در میان آسمانت همسرم
هر زمان تا از تمام زندگی خسته شدم / عاشقم کردی به راه زندگانی همسرم
روزت مبارک ، دوستت دارممتن کوتاه برای روز زن با مضامین دلنشین
لبخند تو به معنای واقعی زیباترین چیزی است که در تمام زندگی ام دیده ام
برگر مرغ و قارچ غذای امروزِ ماست که حتی میتوانید آن را در ابعاد کوچیکتر تهیه کنید و به عنوان کتلت مرغ و قارچ همراه با برنج نوش جان کنید. غذایی که هم باب میل شماست و هم مورد علاقه کوچولوهای شما !
مواد لازم برای تهیه ۱۲ عدد برگر
قارچ: نیم کیلو
مرغ فیله شده: یک ران و سینه کامل
پیاز: دو عدد متوسط
سیر: دو حبه
پودر آویشن: یک قاشق چای خوری
نمک و فلفل و زردچوبه: به میزان لازم
آرد سوخاری: نصف لیوان
پنیر گواد: ۱۲ عدد (اختیاری)
برگر مرغ و قارچ به همراه سس تار تار؛ عاشقش میشوید!
طرز تهیه:
۱. ابتدا قارچها را تمیز کرده و خرد کنید. سپس درون تابه بدون روغن تفت دهید تا جایی ک کاملا آب قارچ تبخیر شود. سپس اجاق را خاموش کرده و اجازه دهید قارچها خنک شوند.
۲. مرغها را فیله کرده و مکعبی خرد کنید. قارچهای خنک شده را به مرغ اضافه کنید.
۳. پیازها را درشت خرد کرده به همراه سیر به مواد اضافه کنید. حالا همه مواد رو با هم چرخ کنید. یا در غذا ساز ریخته و کاملا پوره کنید.
۴. در اینجا پودر آویشن و به مقدار لازم نمک و فلفل و زرد چوبه و آرد سوخاری را به مواد اضافه کنید. (به جای آرد سورخاری میتونید از پودر نان باگت خشک شده هم استفاده کنید.)
۵. حالا همه مواد را حسابی ورز بدهید تا همه مواد به خورد هم بروند، دستتان را داخل کیسه فریزر کنید و یک مشت از مواد را بردارید و بین پلاستیک پهن و صاف و یک دست کنید. (به شکل گرد بیرون بیارید) حسابی صاف و مرتب ترکها را بگیرید.
۶. برگر آمادست. در یک تابه نچسب مقدار کمی روغن بریزید و اجازه دهید کمی داغ شود بعد برگر را داخل تابه گذاشته و دو طرفش را با حرارت متوسط رو به کم سرخ کنید تا حسابی مغز پخت شود.
۷. در آخر کار هم میتوانید یک ورق پنیر گودا روا روی برگرها بگذارید و بعد درب تابه را به مدت بیست ثانیه ببندید تا پنیر آب شود. اگر طعم پنیر را دوست ندارید میتوانید حذف کنید یا پنیر پیتزای ورقهای روی آن قرار دهید و بعد لای نان گذاشته و به همراه پیاز و سس تار تار و جعفری و گوجه میل کنید.
نکات:
برای تهیه سس تار تار یک پیمانه سس مایونز را با دو قاشق سوپخوری خیارشور رندهشده، یک قاشق سوپخوری موسیر خردشده، دو قاشق سوپخوری پیاز رندهشده، یک قاشق چایخوری ترخون خشکشده، یک قاشق چایخوری جعفری خردشده، دو قاشق سوپخوری آبلیمو و مقداری نمک و فلفل مخلوط کنید.
حتما از ران استفاده شود وگرنه برگر سفت میشود. اگه فقط سینه داشتید حتما پنجاه گرم کره نرم شده را با مواد قاطی کنید تا بافت برگر سفت نشود. همچنین میتوانید همه مواد را از شب قبل آماده کنید و روز بعد سرخ کنید.
منبع: برگر مرغ و قارچ
ماهیچه تازه گوسفند | به تعداد لازم |
پیاز | 2 عدد |
سیر | 2 حبه |
زعفران دم کرده | به مقدار زیاد |
کره | 2 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به مقدارلازم |
برای طرز تهیه ماهیچه گوسفندی، ابتدا پیازها را خرد کنید و با کره تفت بدهید، سپس سیر را خرد کنید و به آن اضافه کنید و تفت بدهید. پس از سبک شدن پیازها، ماهیچه ها را اضافه کنید و دو طرف آن را تفت دهید پس از چند دقیقه زعفران را به ماهیچه اضافه کنید.
اجازه بدهید ماهیچه با کره و زعفران 10-15 دقیقه حسابی تفت داده شوند و عطر آن ها به خورد گوشت بروند. در پایان فلفل و اگر زعفرانتان کم بود، کمی زردچوبه اضافه کنید. کمی آب به آن اضافه کنید و در ظرف را ببندید و حرارت را خیلی کم کنید و اجازه بدهید به مدت یک ساعت بپزد. سعی کنید زیاد ماهیچه ها را تکان ندهید.
پس از یک ساعت فقط آن را برگردانید و به آن نمک اضافه کنید و باز اجازه بدهید تا 1 ساعت دیگر بپزد تا جایی که خوب جا بیفتد اما له نشود.
ماهیچه را با باقالی پلو یا شوید پلو نوش جان کنید.
• در این روش پخت، به علت وجود کره و زعفران بوی زهم گوشت گرفته می شود.
• اضافه کردن نمک در ابتدای پخت سبب دیرپز شدن و سفت شدن ماهیچه می شود.
• برای خوشمزه شدن خوراک ماهیچه تان می توانید در اواسط پخت چوب دارچین به آن اضافه کنید.
• برای زیباتر شدن خوراک ماهیچه آن را با استخوان بپزید.
• برای طرز تهیه ماهیچه آبدار میزان آب بیشتری اضافه کنید.
• اجازه بدهید خوراک ماهیچه با حرارت ملایم و به آرامی در زمان بیشتری بپزد.
• بعضی افراد تمایل دارند به خوراک ماهیچه شان رب گوجه فرنگی بزنند. و رنگ آن قرمز باشد، بنابراین نیم ساعت قبل از خاموش کردن خوراک تان به آن رب گوجه ی سرخ شده اضافه کنید.
• در پخت ماهیچه بهتر است پیاز زیاد و به صورت خلالی استفاده شود تا عطر و طعم پیاز در آن باقی بماند.
• برای خوراک ماهیچه می توانید از چاشنی آبلیموترش تازه استفاده کنید.
چلو ماهیچه یکی از غذاهای اصیل ایرانی خاصه مهمانیها و مناسبتهای ویژه است. این غذای خوشمزه و اصیل ایرانی به دلیل طعم خاص و فوق العاده و مواد اولیه بسیار عالی در تهیه آن طرفداران بسیاری نیز دارد. البته طبخ چلو ماهیچه و زمان مورد نیاز برای آمادهسازی آن مشکل و زیاد است و برای ایجاد طعم خاص آن باید مهارت و فوت و فن لازمه را برای این غذا داشته باشید که البته این امر نیز با توجه به ریزه کاریهای بیان شده در این دستور پخت و تجربه آشپزی شما قابل حل است.
مهمترین نکته در طبخ چلو ماهیچه، طعم دار کردن ماهیچهها و پختن آنها است که هم بوی نامطلوب از بین رفته و هم ماهیچهها خام نباشد. البته گذاشتن زمان زیاد برای پختن ماهیچهها باعث سفت شدن آنها نیز خواهد شد. از این رو به زمان لازمه و نکات مدنظری برای طبخ این غذا توجه داشته باشید.
طبخ این غذا برای سرو در مهمانیها شما را از درست کردن انواع کبابها و برپا کردن دود ذغال راحت و خلاص خواهد کرد. به همین دلیل میتوانید به راحتی این غذا را جایگزین انواع کبابها در مهمانیهای خود کنید و با یک غذای خاص و خوش طعم از میهمانان خود پذیرایی خوبی داشته باشید.
البته زمان تقریبی برای طبخ این غذا شاید در مقایسه با دیگر غذاها تایم بیشتری را از شما بگیرد، اما خوش طعم بودن و مجلسی بودن این غذا، ارزش این میزان از زمان و صرف انرژی را برای شما جبران خواهد کرد و خستگی را در پایان از بین خواهد برد.
استفاده از ادویههای مختلف و به خصوص استفاده از زعفران، طعم و عطر خاصی را به غذای شما خواهد بخشید و این طعم منحصر به فرد چلو ماهیچه در مهمانیها همیشه به یاد خواهد ماند. همچنین سرو آن به همراه ته چین نیز طعم چلو ماهیچه را تکمیل و فوق العاده خواهد کرد.
مواد لازم
ماهیچه: ۳ عدد
پیاز متوسط: ۲ عدد
حبه سیر: ۳ عدد
هویج متوسط: ۲ عدد
روغن مایع: به میزان لازم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذا خوری
عصاره گوشت الیت: میزان لازم
زعفران: ۱ قاشق سوپخوری
نمک، زردچوبه، فلفل قرمز و دارچین: به میزان لازم
مراحل پخت
پیازها را حلقهای خرد کنید و در قابلمه با کمی روغن تفت دهید.
بعد از سرخ شدن پیازها، ماهیچهها را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید و بگذارید خامی ماهیچه از بین برود.
پس از چند دقیقه ادویههای فلفل قرمز و دارچین و سیرهای خرد شده را به ظرف اضافه کنید و مواد را مخلوط کنید.
اجازه دهید که ماهیچهها حدود نیم ساعت به همراه مواد دیگر در قابلمه سرخ شود.
البته در این مدت زمانی حتما حواستان باشد که ماهیچهها ته نگیرد و اگر ماهیچهها زودتر از این تایم سرخ شد، مرحله بعدی را انجام دهید.
در یک قابلمه دیگر رب گوجه فرنگی و کمی روغن مایع ریخته و تفت دهید.
سپس عصاره الیت، زعفران، فلفل و دارچین را افزوده و با یک استکان آب جوش مواد را مخلوط کنید.
بعد از آماده شدن و جوش زدن سس ماهیچه، آن را به ماهیچههای سرخ شده اضافه کنید و درون قابلمه ماهیچه بریزید.
هویجها را حلقه حلقه خرد کرده و به مواد اضافه کنید.
کمی نمک و زردچوبه به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با حرارت ملایم ماهیچهها کاملا بپزد.
منبع: ماهیچه مجلسی